A fost o vreme când aveam și eu un blog. Am strâns 118 articole. Citind acum pe diagonală, la unele din ele mă amuz copios. Ultimul articol era din 31 decembrie 2013.

Între timp s-au întâmplat multe (doh!) iar printre toate s-a întâmplat că serverul pe care era găzduit a fost „spart”. Long story short, n-am avut chef să restaurez serverul așa că l-am oprit. Și de atunci nu i-am simțit lipsa :))

Nici acum nu i-o simt, dar profitând de vacanța asta de iarnă - și neavând chef să lucrez la altceva - am zis că… hai să pun blog-ul înapoi pe picioare. Am ales să renunț la Wordpress și să folosesc Jekyll.

Jekyll generează tot site-ul static, prin urmare nu mai trebui să mă gândesc la partea de securitate. Sigur, nu e la fel de comod ca și Wordpress-ul (scriu articolul ăsta într-un editor de cod, rulez 2-3 comenzi iar la sfârșit fac rsync pe server) dar pentru geek-ul de mine e ceea ce trebuie.

Din păcate, a trebuit să renunț la comentariile existente. Când blog-ul vechi a fost afectat, „am primit la pachet” și o mulțime de comentarii spam. N-am chef acum să stau să le separ comentariile spam de cele bune.

Pentru comentariile ce vor urma, am ales să folosesc Disqus.

Foarte posibil că următorul articol o să fie scris peste alți 6 ani, dar măcar acum blog-ul e în viață. I-am tras și un SSL să intrăm cu dreptul în 2020.

La mulți ani!